Učiteljice i učitelji

Koordinatorica 

Marija Prpić

Učiteljice i učitelji: 


Radovan Knok

Marina Hadžija

Dijana Kossi

Mirela Čizmić

Danijela Đonlić

Jelena Vrdoljak

Sanja Čelig

Diana Katanović

Držislav Ujević

Renata Stjepanović

Ivana Nosić

Kristina Petrović

Danijela ZubakMarija Prpić rođena je i odrasla u ravnoj Slavoniji gdje se uvijek rado vraća. Nakon Gimnazije u Novoj Gradiški i studija kroatologije i sociologije u Zagrebu završava postdiplomski bilingvalni studij "Management und Beratung für europäische Bildung" na Westfälische Wilhelms-Universität Münster. Nakon studija vraća se u rodnu Slavoniju, radi kao učitelj njemačkog jezika u Starom Petrovom Selu, bavi se izradom europskih pojekata i ponosna je dobitnica nekoliko njih. Ovo joj je već drugi mandat u Hrvatskoj nastavi u inozemstvu, prvo je 4 godine provela na nastavnim mjestima Waiblingen, Winnenden, Fellbach i Backnang, od 2013. - 2015. radi kao koordinatorica Koordinacije Ulm, a 2015. godine preuzela je Koordinaciju Stuttgart.

Radovan Knok, borac protiv stereotipa i predrasuda, rođen prije nekoliko desetljeća u povijesnom hrvatskom trgovišću Prelogu, diplomirao je na čakovečkom Odsjeku zagrebačkog Filozofskog fakulteta, a radno iskustvo stjecao u Domovini i inozemstvu. Nastavu voli učiniti dinamičnom i zanimljivom, a nastoji je prilagoditi potrebama i interesu učenika i njihovih roditelja. Svoje učenike, među kojima su bili i osvajač druge nagrade na literarnom natječaju Zlatna ribica i pobjednica Kviza znanja Hrvatske nastave u Švicarskoj, vodio je na izlete i sportska natjecanja po Njemačkoj, Švicarskoj i Hrvatskoj. Raduje se predstojećim susretima s novim učenicima i suradnicima, jer od rujna 2014. održava nastavu u Stuttgartu, Leonbergu, Böblingenu i Sindelfingenu.Moje ime je Marina Hadžija. 43 su mi godine. Rođena sam u Rijeci gdje sam i odrasla, završila školu i upisala Filozofski fakultet te stekla zvanje profesora hrvatskoga jezika i književnosti. Prije sedam godina splet životnih okolnosti odveo me u srce Dalmacije, u Šibenik, grad u kojem  živim i radim kao nastavnik hrvatskoga jezika u jednoj osnovnoj školi. No, jedno nezaboravno iskustvo u Hrvatskoj školi u SR Njemačkoj od 2006. do 2009. god., razlog je zbog kojeg se javljam na natječaj i 2015. god. dolazim kao učiteljica u Stuttgart. Mama sam jednog krasnog 12-godišnjeg dječaka koji mi je poticaj u svemu što činim.Dijana Kossi Odrasla sam u lijepom našem zelenom Međimurju, u Nedelišću kraj Čakovca. Nakon završene Gimnazije u Čakovcu, upisujem Visoku učiteljsku školu u Čakovcu i stječem zvanje diplomirana učiteljica razrede nastave s pojačanim programom iz njemačkog jezika. Od 2005. godine radim u nekoliko osnovnih i jednoj srednjoj školi u vlastitioj i okolnim županijama. Najdraže uspomene vežu me uz rad s djecom najmlađeg uzrasta, bilo da se radilo o svladavanju početnog čitanja i pisanja, pravilnom bacanju lopte ili pak vezanju cipela. Životne strasti su mi glazba i putovanja, tako da već od malih nogu sudjelujem na različitim smotrama zborova i KUD-ova u domovini i izvan nje.  Od rujna 2015. pripala mi je čast  predavati na nastavnim mjestima: Tübingen, Metzingen, Rottenburg am Neckar i Herrenberg.
Mirela Čizmić Moje ime je Mirela Čizmić, imam 26 godina i dolazim iz Zaprešića. Završila sam Učiteljski fakultet u Zagrebu, smjer razredna nastava s pojačanim njemačkim jezikom. Tijekom fakulteta sam radila kao animatorica u raznim igraonicama, a po završetku fakulteta sam godinu dana radila u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Zaprešiću. Od rujna 2015. radim kao učiteljica u Nürtingenu, Reutlingenu i Wernau.Danijela Đonlić Rođena sam i odrasla u Splitu, a studij sociologije i kroatologije završila sam 2010. godine u Zagrebu. Od rujna 2015. godine radim kao učiteljica u koordinaciji Stuttgart u Bad Mergentheimu, Nellingenu, Stuttgart Münsteru, a dva dana radim u Bad Cannstattu. Volim sunce i čokoladu.

 Jelena Vrdoljak rođena je 31. prosinca 1983. u Zagrebu, gdje je završila osnovnu i srednju školu te diplomirala na Filozofskom fakultetu hrvatski  i ruski. Od rujna 2013. godine radi na nastavnim mjestima u Moehringenu, Feuerbachu, Vaihingenu, Remsecku i Plieningenu.


Sanja Čelig U srcu Podravine- gradu Picoka napravila sam svoje prve korake, progovorila prvu riječ, naučila hvatati rukometnu loptu. Tu sam završila svoje osnovnoškolsko i gimnazijsko obrazovanje. Na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu stekla sam titulu diplomiranog učitelja. Radila sam u nekoliko osnovnih škola u gradu Zagrebu. U potrazi za vječitom inspiracijom, putevi su me vodili svugdje po svijetu: SAD, Australija, Hong Kong, Kanada, Meksiko, Njemačka. Trenutno sam učiteljica u koordinaciji Stuttgart. Od sve dječice koja kod mene pohađaju nastavu hrvatskog jezika i kulture, najviše sam ponosna na svoje bivše đake koje sam učila u početnim razredima, a sada u gimnazijskim. Volim izazove, putovanja i kreativne radionice. Najviše me vesele bezbrižni izleti vikendom sa svojom obitelji.Diana Katanović Rođena sam 21. 07.1982. u Zagrebu , a odrasla u malom gradu Križevcima gdje sam  završila osnovnu i srednju školu. Za vrijeme školovanja aktivno sviram u tamburaškom orkestru Osnovne glazbene škole u Križevcima, sa kojim sudjelujem na mnogim festivalima i natjecanjima u domovini i izvan nje.   U skladu sa velikom ljubavi prema djeci i mladima upisujem Učiteljski fakultet u Zagrebu nakon kojeg počinjem raditi u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca.  Velika strast su mi putovanja što me navodi na odlazak u daleku Ameriku kao Au pair gdje radim sa djecom hrvatskog podrijetla a kao logičan slijed je natječaj za učitelja hrvatske nastave u inozemstvu. Želja mi se ispunila te sam  od školske godine 2013.  zaposlena u koordinaciji Stuttgart na nastavnim mjestima Fellbach, Winnenden, Waiblingen i Backnang. Volim dinamiku svog posla i individualnost svojih učenika  te se veselim svakom novom  radnom danu.Držislav Ujević rodio se 1985. godine u splitskom rodilištu (potpuno nepismen!). Nakon osnovne škole i gimnazije u rodnom gradu završio je studij hrvatskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Zadru. Radi na nastavnim mjestima Heilbronn, Sommerrain i Horb am Neckar. Voli glazbu, bicikle, loše šale i dobre ljude. Ne voli pisati o sebi u trećem licu.Renata Stjepanović Rođena sam u Slavonskome Brodu i u njemu provela nezaboravno djetinjstvo. Na Filozofskome fakultetu u Zagrebu završila sam studij germanistike i kroatistike. Dosadašnje sam iskustvo stekla radeći kao predavač u školi stranih jezika. Od rujna 2014. godine zaposlena sam kao učiteljica u Hrvatskoj nastavi na nastavnim mjestima Schwäbisch Hall, Stuttgart West i Stuttgart Süd.


 Ivana Nosić rođena je prije 28 godina i otada je promijenila jako puno adresa. Osnovnu je školu završila u Zagvozdu, preddiplomski studij na Filozofskome fakultetu u Splitu, a diplomski studij kroatistike i talijanistike na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Radila je kao nastavnica hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Lovreću, kao honorarna voditeljica tečajeva hrvatskoga jezika za strance u Centru za strane jezike u Splitu te kao učiteljica hrvatske nastave u Rimu i koordinatorica hrvatske nastave u Talijanskoj Republici. Organizirala je i još češće sudjelovala u organizaciji brojnih projekata vezanih uz promidžbu hrvatskoga jezika i kulture te međunarodnih projekata s ciljem promicanja interkulturalnosti. Trenutno se navikava na novu adresu i na izazove života na sjeveru, intenzivno uči novi jezik, radi puno radno vrijeme kao supruga i majka te uz to još kao honorarni suradnik u nastavnim mjestima Tübingen, Metzingen, Rottenburg am Neckar i Herrenberg.

 

 Kristina Petrović Rođena sam 3.1.1988. godine u Požegi i ondje završila osnovnu školu i gimnaziju. Na učiteljskom fakultetu u Petrinji diplomirala sam 2012. godine te stekla zvanje mag.prim.educ. Stažiranje sam odradila u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića u Požegi, a nakon polaganja stručnog ispita na istoj školi sam i radila. Radila sam i u mjestu Jakšić kao učiteljica Likovne kulture, a nešto kraće i kao učiteljica razredne nastave u kombiniranom odjelu. Od siječnja 2016. godine radim kao honorarni suradnik Hrvatske nastave u inozemstvu u nastavnim mjestima Geislingen/Steige, Eislingen/Fils, Göppingen, Stuttgart – Burgholzhof i Esslingen/Neckar.