Obavijesti‎ > ‎

Tradicionalno druženje roditelja i učitelja

objavio 8. velj 2010. 02:58 hrvatska nastava Stuttgart   [ ažurirano 27. velj 2010. 11:48 ]
U subotu, 6. veljače, organizirano je tradicionalno druženje roditelja i učitelja u prostorijama Centra hrvatske nastave u Bad Cannstattu. Roditelji su s puno uloženog truda i ljubavi dočekali učiteljice i učitelje različitim ukusnim slasticama, a predsjednica Roditeljskog vijeća, gospođa Katica Pečevar, sve srdačno pozdravila i zaželjela daljnju ugodnu suradnju. Koordinatorica Jasna Aničić i učitelji iz koordinacije Stuttgart iskreno su se zahvalili svim roditeljima na pomoći i susretljivosti, a osobito gospodinu Ivi Joziću, dugogodišnjem predsjedniku Glavnog školskog odbora, na svemu onome što je činio za ovdašnju hrvatsku zajednicu proteklih godina, zahvalivši mu se prigodnim akrostihom u interpretativnoj izvedbi koordinatorice,  a s autorskim potpisom učiteljice Asje Stojanov Butorac.

"Najljepše je imati djecu, jer djeca su budućnost, oni su nada za bolje sutra, vjera da će ono što slijedi zaštiti starost. Kad čovjek ima djecu, onda je sve bolje, jer kad vas svi napuste opet vam ostaju vaša djeca", uvodne su to rečenice "Priče za roditelje" Siniše Glavaševića koje je prigodno pročitala učiteljica Marina Kolak, nadovezavši se potom i čitanjem drugog uratka "Strogo kontrolirani kaos. Školi je ime - ljubav" autorice Biserke Stamenković, nasmijavši prisutne duhovitim rečenicama o zgodama iz hrvatske nastave u inozemstvu.

I jedni i drugi te su ugodne večeri na istoj adresi bili upravo radi dobrobiti djece jer "kad čovjek malo bolje razmisli, djeca su još jedino dobro koje je čovječanstvu ostalo. Sve drugo uništeno je u nastojanju da sitni ljudski stvor bude veći od misli, od riječi, od Boga." (Siniša
Glavašević)

Fotografije možete pogledati ovdje.

IVO JOZIĆ

I    kao iskra koja rasplamsa prijateljstvo 

V   kao vjernost i velika podrška 

O   kao pitanje otkuda mu snage, otkuda mu truda 
 
 

J   kao jezik materinji koji se ne zaboravlja 

O   kao oduvijek i zauvijek 

Z    kao znanje o ljudima i znak strpljivosti 

I     kao izazov  kojemu se prilazi bez straha i na kraju 

Ć   meko kao srce puno ljubavi

                                                                  (Asja Stojanov Butorac)

Comments