Obavijesti‎ > ‎

Tko je to izumio?

objavio 21. tra 2016. 15:02 hrvatska nastava Stuttgart   [ ažurirano 21. tra 2016. 15:07 ]
„Tko je to izumio?“ u Karlsruheu, Stuttgartu i Singenu

Jednom godišnje Hrvatska nastava u Baden Württembergu nastoji organizirati gostovanje dječjeg kazališta iz domovine. Tako su u petak 8. travnja i subotu 9. travnja učenici i njihovi roditelji kao i učitelji Hrvatske nastave u Baden Württembergu imali  priliku prisustvovati kazališnoj poslastici pod imenom „Tko je to izumio?“ Teatra Tirene iz Zagreba. Predstava u izvedbi dvoje akademskih glumaca Sanje Milardović i Petra Cvirna izvedena je u Karlsruheu u Hrvatskoj katoličkoj misiji, u Stuttgartu u Centru hrvatske nastave i u Singenu u Dvorani crkve sv. Josipa.

Predstava je to o hrvatskim izumiteljima i izumima gdje su na zanimljiv, humorističan i djeci blizak način predstavljeni hrvatski izumi kao što su cepelin, padobran, mehanička olovka, torpedo, velocimetar, termofor, termosica itd.  Gledatelje kroz priču vode Slavoljuba (Sanja Milardović) i Ruđer (Petar Cvirn) koji zajedno uče za ispit u školi. Ruđer pokušava zainteresirati Slavoljubu za hrvatske izume, ali nju više zanimaju super junaci i borilačke vještine. Autorica predstave je Nina Horvat, redateljica Frana Marija Vranković, a nastala je u suradnji s Tehničkim muzejem u Zagrebu.

Izuzetno edukativna predstava, izvanredna gluma Sanje i Petra, izvrstan tekst i režija oduševili su sve prisutne te smo sigurni da će se ova suradnja s hrvatskim kazalištima nastaviti i dalje. Fotografije s predstave možete pogledati ovdje: Tko je to izumio


Comments