Obavijesti‎ > ‎

Tag der Kulturen 2012.

objavio 19. stu 2012. 16:34 hrvatska nastava Stuttgart
Ń

Hrvatska nastava i Hrvatsko prosvjetno društvo u nedjelju, 11. studenog  2012. po prvi su se puta u svojoj 20-godišnjoj povijesti samostalno predstavili javnosti na manifestaciji “Tag der Kulturen”, koju tradicionalno, u jesenskom terminu, organizira Treffpunkt Rotebuehlplatz, odnosno VHS na svojoj poznatoj adresi u Stuttgartu.
Riječ je o šarolikoj manifestaciji manjinskih kultura koje postoje na području Stuttgarta. U opuštenom ozračju i uz mnoštvo posjetitelja dostojno smo se predstavili svima koji su protekle kišne nedjelje zavirili u Rotebuehlplatz 28.  Zahvaljujući podršci i sinergiji učiteljskih i roditeljskih snaga stvorili smo prekrasan šareni hrvatski štand na kojemu su se posjetitelji mogli informirati o djelovanju HPD-a I hrvatske nastave u Stuttgartu, jednako kao i okrijepiti tradicionalnim hrvatskim poslasticama, nareskom, vinom itd.
Dvorane “Theodor Baeuerle” i “Robert Bosch” u kojima su nastupili učenici hrvatske škole bile su pune, tražila se stolica više, a oni najuporniji stajali su. Dvojezična “Neva Nevičica”, glazbeni nastupi , čitanje priča iz knjige za djecu autorice Rose Emmerling i interaktivno predstavljanje hrvatske škole u internetskom duhu 21. stoljeća na štandu HPD-a odaslali su poruku o vrijednosti dvojezičnog odrastanja i ljubavi prema našim korijenima i identitetu.
Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način odazvali i podržali ideju predstavljanja na Danu kultura – svi zajedno dokazali smo kako nas nije strah iskoračiti u nepoznato, niti teško razmišljati o novim zajedničkim pothvatima. Fotografije možete vidjeti ovdje: Tag der Kulturen 2012.

Comments