Obavijesti‎ > ‎

Susret koordinacija

objavio 29. sij 2015. 21:57 hrvatska nastava Stuttgart   [ ažurirano 8. velj 2015. 14:00 ]

U subotu 24. siječnja i nedjelju 25. siječnja 2015. u Centru hrvatske nastave u Stuttgartu održao se tradicionalni susret koordinacija hrvatske nastave iz Njemačke i Švicarske. Okupilo se 40-ak učitelja i učiteljica: iz Švicarske koordinacije (njih šest), Koordinacije Hessen (njih četiri) i Koordinacije Bavarska (njih pet) uz domaćine Koordinaciju Stuttgart (njih jedanaest), Koordinaciju Mannheim (njih šest) i Koordinaciju Ulm (njih sedam).

Kako to već uobičajeno biva, susret je započeo prigodnom zakuskom, a zatim je slijedio „radni“ dio: izlaganja naših kolegica: o kvizu „Putujmo Hrvatskom-riječju, zvukom i slikom“ govorile su kolegice Danijela Đonlić i Ivana Spasojević; o projektu „Lektira u stripu“ kolegica Antonija Pavlović; o suradnji škola iz Zagreba i Rastatta kolegica Silvija Pokladek i o projektu „Fantastični svijet: čitajmo bajke Ivane Brlić-Mažuranić i braće Grimm-web 2.0 alati u nastavi“ kolegica Valerija Rogina.

Po završetku izlaganja učitelji i učiteljice nastavili su svoje druženje u opuštenijem tonu.

U nedjelju posjetili su Mercedes-Benzov muzej i družili se uz ručak i šetnju gradom. U nadi da će se tradicija održati očekuje se i sljedeće godine susret u jednoj od koordinacija. Fotografije možete pogledati ovdje: Susret koordinacija, 2015.

Comments