Obavijesti‎ > ‎

PROSLAVA NIKOLINJA - NASTAVNA MJESTA REUTLINGEN, METZINGEN I TUEBINGEN

objavio 7. pro 2010. 14:28 hrvatska nastava Stuttgart
Mnoga su djeca u subotu 06.12. u svojim čizmicama i cipelicama, koje su večer prije očistila i stavila pred vrata ili na prozor, pronašla darak koji im je ostavio sveti Nikola, a djeca hrvatske nastave iz Reutlingena, Metzingena i Tübingena zajednos s Hrvatskom katoličkom zajednicom Reutlingen su ga pjesmom, plesom, recitacijom i dočekla. U St. Bonifatiuskirche u Metzingenu, mnoštvo djece došlo je pozdraviti njima najdražeg sveca i još jedanput pokazati koliko su bila dobra i koliko su se cijele godine trudila u školi i na vjeronauku da bi zavrijedila taj mail darak. 

A što su sve naučili pokazali su veselim i raspjevanim programom koji su pripremili. Tu su se našle i Božićne i Nikolinjske pjesme Radujte se narodi, Božić je lijep, Darove nam Niko daj..., koje je pripremio dječji zbor misije, pod vodstvom časne sestre Mirjam Laco. Učenici iz Tübingena i Metzingena su sa svojom učiteljicom Ankicom Dumančić uvježbali recitacije O svetom Nikoli i Tama je svud te igrokaze Tri mudraca i Pahuljice, a učenici iz Reutlingena  su predstavom Tri prijatelja s Noine lađe mamama i tatama prikazala što se sve to dogodilo od vremena potopa pa do rođenja Isusa Krista. Već dobro znan i uhodan veliki folklor misije Ružmarin i folklorna skupina mladih Slavuji pod vodstvom Josipa i Snježane Lučić okupljene je podsjetio na tradicionalne slavonske  pjesme i plesove.

Kako je već i uobičajeno, sv. Nikola je došao tek kada su djeca zapjevala pjesmu Svetom Nikoli, kojom su ga pozvala da dođe i da ga nestrpljivo čekaju. 


Fotografije s proslave pogledajte ovdje: Nikolinje nastavnih mjesta Reutlingen, Metzingen i TuebingenComments