Obavijesti‎ > ‎

Posjet SWR-u

objavio 21. velj 2011. 13:58 hrvatska nastava Stuttgart

Učenici nastavnih mjesta Geislingen i Eislingen ovoga su četvrtka posjetili hrvatsku redakciju SWR-a. Trud kojega je nekolicina djece uložila u svoje pismene sastavke krajem protekle godine urodio je plodom - pozivom na pogled iza kulisa, u prostore u kojima nastaju neke od najslušanijih radijskih emisija u ovome dijelu Njemačke. Ugostio nas je gospodin Ivan Ott, urednik hrvatske redakcije SWR-a International i pokazao nam djelić svoje bogate novinarske i književne karijere. Djeca su imala prilike prvi puta vidjeti magnetofon i tako saznati kako se nekada radilo u medijskim kućama. Naučili smo što se krije iza izraza "rezati snimku" i kako se to činilo nekada i danas.
Uzbuđenje je doseglo svoj vrhunac kada su mali literati ušli u studio u kojemu su tonski zabilježene njihove priče na temu mjeseca rođenja. Najviše smijeha izazvao je njemački tehničar koji je "montirao" i kompjutorski ubrzavao snimke, čime su hrvatske riječi i mladi dječji glasovi pretvoreni u šaljivi doživljaj.
Ovaj izlet zasigurno će još dugo ostati u sjećanju svima, stoga najljepše zahvaljujemo poticaju gospodina Otta, a najviše djeci koja su ovime učinila nešto malo drugačiji korak na stazi pohađanja hrvatske dopunske nastave.
Foto dojmove pogledajte ovdje:  Učenici hrvatske nastave na SWR-u


Comments