Obavijesti‎ > ‎

Nogometni turnir u Waiblingenu 6. srpnja 2013.

objavio 16. srp 2013. 03:56 hrvatska nastava Stuttgart   [ ažurirano 16. srp 2013. 03:57 ]

Svake treće godine Koordinacija Stuttgart organizira nogometni turnir svih hrvatskih škola iz Baden Württemberga. I ove godine, kao i 2010., turnir se održao na terenima i uz pomoć hrvatske kulturne i sportske udruge Zrinski Waiblingen, u subotu 06. srpnja 2013. u Waiblingenu. Do 09:30 sati pristizale su ekipe autobusima i autima iz svih krajeva BW-a, ukupno 61 prijavljena ekipa. Za jelo, kolače, tombolu i prodaju majica  pobrinuli su se učitelji, roditelji i Glavni školski odbor hrvatske nastave Koordinacije Stuttgart s predsjednicom Mirom Dražetić i predsjednikom roditeljskog vijeća Zvonimirom Čuljkom. Zrinski Waiblingen preuzeo je prodaju pića, a dečki iz nogometnog ogranka Udruge pobrinuli su se kako bi natjecatelsjki dio turnira prošao bez ikakvih problema.

Bilo je prekrasno vidjeti koliko su djeca, pa i njihovi roditelji, ponosni na Hrvatsku i oduševljeni nogometom. Sport nas povezuje, ujedinjuje i razveseljava, a djeci daje mogućnost utvrđivanja i primjene naučenoga hrvatskoga jezika.

U 09:30 sati uz sviranje himne Republike Hrvatske i himne SR Njemačke, koordinatorica Koordinacije Stuttgart, Asja Stojanov-Butorac, pozdravila je sve nazočne, djecu, roditelje, učitelje, koordinatore  koordinacija Mannheim, Ulm i Bavarske, članove udruge Zrinski Waiblingen s predsjednikom Mirkom Vidačkovićem, te predala riječ gradonačelniku grada Waiblingena, Andreasu Heskyu i generalnom konzulu Republike Hrvatske u Stuttgartu, Anti Cicvariću. Gradonačelnik Hesky naglasio je kako je ponosan na Hrvate u njegovom gradu, njihovom angažiranošću i radom u svim strukturama grada, te uspješnom integracijom, istom prilikom poželjevši svima uspješan turnir. Generalni konzul Ante Cicvarić podvukao je, između ostaloga, kako ne smijemo zatrpati naše korijene preduboko, tj. ne smijemo zaboraviti odakle dolazimo. 

Od 10 do 17 sati djevojčice i dječaci borili su se za pokale na šest terena istovremeno, uz radost, ali ponekad i plač razočarenja.

Turnir se igrao u pet skupina:

Skupina 1:  djeca rođena između 1995. i 1997. god.,

Skupina 2:  djeca rođena između 1998. i 2000. god.,

Skupina 3:  djeca rođena između 2001. i 2003. god.,

Skupina 4:  djeca rođena između 2004. i 2006. god. i

Skupina 5:  djevojčice od 11 godina.

 

Osvojena mjesta po skupinama:

Skupina 1:       1. Ehingen/Ulm

                     2. Bad Mergentheim

                     3. Freiburg

Skupina 2:       1. Jadran Balingen

                     2. Ehingen/Laupheim/Ulm

                     3. Untertürkheim/Zuffenhausen

Skupina 3:       1. Münster

                     2. Reutlingen

                     3. Gerlingen/Ludwigsburg

 Skupina 4:       1. Ehingen/Ulm

                     2. Münster

                     3. Zuffenhausen

Skupina 5:       1. Ehingen/Laupheim

                     2. Garaba 3

                     3. Garaba 4

Fair-Play nagradu zaslužila je ekipa igrača iz nastavnog mjesta Schwäbisch Gmünd u skupini koja je po starosti bila mnogo jača nego oni sami.

Pored velikih priprema, rada i na kraju sređivanja dojmova, svima je bilo veliko zadovoljstvo okupiti se ponovo zajedno, vidjeti stara i upoznati nova lica.

Do skorog viđenja 2014. godine u Koordinaciji Mannheim!

Jadranka Kolar,

članica GŠO Koordinacije Stuttgart

i članica predsjedništva HKSU Zrinski Waiblingen


Fotografije možete vidjeti ovdje: Nogometni turnir u Waiblingenu, 2013.

Comments