Obavijesti‎ > ‎

Malkica Dugeč posjetila hrvatsku nastavu u Bad Cannstattu

objavio 10. lip 2010. 04:14 hrvatska nastava Stuttgart
U utorak, 10. svibnja 2010. hrvatsku nastavu u Bad Cannstattu posjetila je poznata hrvatska pjesnikinja, profesorica Malkica Dugeč. To je bio poseban dan za učenike koji su je tjednima nestrpljivo očekivali, ali i za profesoricu koja se nakon punih 38 godina našla u razredu među učenicima.
Još u ožujku ove godine u Centru za hrvatsku nastavu, Mercedesstr. 3, Malkice Dugeč promovirala je zbirku dječijih pjesama" I cvijet može zaplakati" na kojoj su bili nazočni učenici hrvatske nastave i njihovi roditelji. Autoričine stihove iz zbirke dječijih pjesama krasnoslovili su na promociji učenici hrvatske nastave - Bad Cannstatt. Nakon izlaganja autorice jedan od učenika upitao je pjesnikinju: "Možete li doći kod nas na hrvatsku nastavu?" Gospođa Malkica Dugeč je obećala, te i svoje obećanje održala.
Na nastavi je profesorica pročitala mališanima nekoliko svojih pjesama, razgovarala s njima o školi, a oni su joj s ponosom pokazali svoje dobre ocjene iz hrvatskog jezika.
Nadamo se da će nas naša draga profesorica, pjesnikinja Malkica Dugeči češće posjećivati u školi i čitati svoje nove pjesme.

Nekoliko fotografija pogledajte ovdje.
Comments