Obavijesti‎ > ‎

Čarobna pričaonica

objavio 26. ožu 2015. 15:12 hrvatska nastava Stuttgart   [ ažurirano 27. ožu 2015. 10:19 ]

Svjetski dan pripovijedanja (20. ožujka) simbolično je obilježen u Centru hrvatske nastave u Stuttgartu. Animiranom radionicom članica udruge Čarobna pričaonica iz Slavonskoga Broda, Ružice Bobovečki i Melite Kravat svečano je obilježen  dan posvećen pripovijedanju. Zanimljiva se radionica sastojala iz dvaju dijelova. Ružica Bobovečki, nadaleko poznata kao Teta Šuma, u prvome je dijelu  ispričala poznatu hrvatsku narodnu bajku pod naslovom Žabica djevojka. Drugi je dio obuhvaćao kreativnu radionicu tijekom koje su djeca izrađivala žabice zijevalice pod budnim okom dizajnerice Melite Kravat i učiteljica. Na kraju programa djeca su se zajedno s gošćama Melitom i Ružicom igrala i zabavljala.

Teta Šuma je tijekom pripovijedanja bajke odvela djecu u svijet mašte kakav još nisu upoznali, pomogla im da sami shvate poruku i na kraju razlikuju dobro od zla.

Na fotografijama možete primijetiti, ali i osjetiti dječju začuđenost tijekom pripovijedanja bajke, njihovo pozorno slušanje, glumu, veselje i osmijehe koji su tijekom radionice odjekivali prostorijama. Fotografije možete pogledati ovdje: Čarobna pričaonica, Stuttgart, 2015.

Comments