Obavijesti‎ > ‎

Učiteljski seminar u Darmstadtu

objavio 10. ožu 2015. 09:49 hrvatska nastava Stuttgart   [ ažurirano 23. ožu 2015. 01:35 ]

U subotu, 14. ožujka 2015., u Darmstadtu se održao stručni seminar za učitelje hrvatske nastave iz Njemačke i Belgije. Seminar je organiziran u suradnji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj, s ciljem unapređenja rada učitelja te zajedničkom željom za izmjenjivanjem iskustava u radu.

Viša stručna savjetnica u Ministarstvu, prof. Jasna Aničić, nadležna za hrvatsku nastavu u inozemstvu, zahvalila se nastavnicama i nastavnicima na obavljanju posla koji zahtijeva stručne, sociološke i druge kompetencije. Nazočne su pozdravili i generalni konzul Republike Hrvatske u Frankfurtu Josip Špoljarić i konzul Bosne i Hercegovine Dragan Bagarić.

Predavanja su bila na temu „Medijacija u radu s djecom i mladima“ predavačice Eli Pjaca Plavšić, „Kako preživjeti u učionici i ne izgubiti živce“ kolegice Marine Balažev i „Integracija i jezik u Europskoj Uniji“ koje je pripremila Ivana Drmić. Seminaru je nazočilo 50 učiteljica i učitelja zajedno s koordinatorima.

Organizatori su se potrudili da predavanja budu korisna i zanimljiva, a nakon radnog dijela seminara usljedio je večrnji program uz druženje.

Sljedećeg dana organiziran je posjet Frankfurtu, koji su učitelji iskoristili za slobodne aktivnosti. Fotografije možete pogledati ovdje: Učiteljski seminar u Darmstadtu, 2015.

Comments