Obavijesti‎ > ‎

Dan otvorenih vrata Centra HN

objavio 10. svi 2012. 00:09 hrvatska nastava Stuttgart

Nakon nešto više od dvije godine postojanja, Centar hrvatske nastave u Stuttgartu protekle je subote organizirao Dan otvorenih vrata omogućivši tako posjetiteljima pogled na hrvatsku nastavu „s druge strane školske klupe“.

Iako se u ovim prostorima redovito i uz mnogo organizacijskog i volonterskog truda održavaju brojna kulturno-društvena događanja, iz nekog razloga odaziv posjetitelja u pravilu je manji od očekivanoga. Uprkos toj činjenici učiteljska mašta, energija i stručno iskustvo potpomognuti nesebičnošću nekolicine roditelja u subotu su po tko zna koji put pokušali u prostore Centra privući nešto veći broj posjetitelja – i u tome uspjeli!

Na nekoliko privlačno pripremljenih štandova djeca su u nekim trenutcima tog subotnjeg kišnog poslijepodneva čekala u redu – oslikavanje lica, „tetoviranje“ glagoljičkih slova, modeliranje balonima. Te aktivnosti i dječje kino bili su isuviše primamljivi radoznalim dječjim očima da bi ih se samo tako zaobišlo. U knjižnici Centra posjetitelje su, osim knjiga, dočekale društvene igre i učitelji spremni odgovoriti na tisuću „zašto“ i „kako“. Roditelji su tako pronašli vremena za kavu i kolače i kraće razgovore s predstavnicima učiteljske zajednice koordinacije Stuttgart, kao i za prelistavanje aktualnih udžbenika i nastavnog materijala.

Centar je ovim događajem konačno pokazao svoj pravi smisao – kao prostor susreta ispunjen nasmijanim i radoznalim dječjim licima i neizostavnom zvučnom kulisom koja nalikuje zvukovima sa školskog dvorišta u vrijeme velike stanke.

Fotografije s druženja možete pogledati ovdje: Dan otvorenih vrata Centra HN 

Comments