Obavijesti‎ > ‎

Dan kultura

objavio 20. stu 2014. 14:04 hrvatska nastava Stuttgart

U nedjelju 16. studenog 2014. održan je tradicionalni Dan kultura u Stuttgartu.
Uz pedesetak drugih predstavnika iz različitih država svijeta i ove je godine ponovno cjelokupnom događaju pridonijela Hrvatska nastava u Baden-Württembergu-Koordinacija Stuttgart.

S ponosom možemo reći da smo uspjeli zainteresirati  goste iz drugih krajeva svijeta za glagoljicu i postojanje nastave hrvatskog jezika i kulture. Učenici iz Ludwigsburga, Metzingena, Tübingena i Rottenburga predstavili su se plesom, pjesmom i glumom.


Vjerujemo kako još i danas neki od gostiju sumnjičavo gledaju tetovaže svoga imena na glagoljici ispisane rukom naših učitelja, ali smo uvjereni da su zato svi gosti koji su nogom kročili u zgradu, gdje se održavala manifestacija, zapamtili kako je miris fantastične hrane dolazio s našeg štanda. Zahvaljujući roditeljima nastavnog mjesta Möhringen križanje na Rotebühlu je bilo mjeste odluke o ulasku u zgradu, a sve pod izgovorom od kuda dolazi taj prekrasan miris sarme i kolača.


Uživanje u tradicionalnim hrvatskim jelima, vinu, ali prije svega u društvu mnoštva okupljenih uvijek je bilo dovoljan razlog za provesti dio dana izvan svoga doma. Mnoštvo je gostiju tek u nedjelju upoznalo Hrvatsku kroz neku drugu prizmu i svi prisutni su se trudili da u ovom slučaju budu prozor u Hrvatsku jer je svijet ionako došao kod njih. Fotografije možete pogledati ovdje: Dan kultura, 2014.

Comments