Obavijesti‎ > ‎

20 godina hrvatske nastave u Njemačkoj

objavio 4. srp 2011. 14:57 hrvatska nastava Stuttgart

Opširnije o programu proslave 20 godišnjice održavanja hrvatske nastave u Njemačkoj:


Pozdravni govor - Jasna Anicic u ime MZOŠ i Ana Zovkic, vice konzulica u ime GKRH u Stuttgartu.

 

Program je otvoren nastupom mažoretkinja. Voditeljica Ivana Livaić i učenice Ana Makoter, Irena Eljuga, Natalia Ilijaš, Matea Dugandžić, Tamara Dražetić i Lea Čubrić.

 

Njemačku himnu u instrumentalnoj varijanti izvela je na harmonici učiteljica Marija Barić. 

 

Scenski nastup učenika Hrvatske nastave Stuttgart uključuje je zborsku izvedbu hrvatske himne, budnice “Još Hrvatska ni propala” i igrokaza "Hrvatski sabor 1848." Učenike HN iz Stuttgarta su pripremile učiteljice Marina Kolak i Ivana Barišić.

 

Šesta i sedma generacija tamburaškog sastava društva "Matija Gubec" iz Sindelfingena pod vodstvom Tomislava Marušića odsvirala je i otpjevala pjesme Majko stara, Uzalud vam trud sviraci, Kraj jezera.

 

U scenskoj igri "Zagrebulje zagrobne" Borisa Senkera učenici Hrvatske nastave iz Echingena i Ulma glumili su velikane hrvatske književnosti: Matoša, Šenou i Mariju Jurić Zagorku koji su došli s onoga svijeta u današnji Zagreb i neugodno se iznenadili zbivanjima u gradu do kojega im je i na onom svijetu stalo. Glumce učenike Mariju Magdalenu Dusper, Martina Jankovića i Niku Pindrića za nastup je pripremila koordinatorica Slavica Mihaljević.

 

Folklorno društvo "Ružice" Hrvatske katoličke zajednice iz Filderstadta oduševilo je sve prisutne energičnom i strastvenom izvedbom linđa. Društvo vodi Maša Pavičić, a svirač ljeričar, gospodin Branko Medak, je za ovu prigodu došao čak iz Metkovića!


Na kraju programa su se oprostile od prisutnih koordinatorice Jasna Aničić i Slavica Mihaljević, jer im je ovo zadnja godina rada u ovom mandatu, a vjernoj knjigovotkinji je za 10 godina ustrajnog rada uručen prigodni poklon. Veliko hvala u ime svih roditelja primila je predsjednica Roditeljskog vijeća gospođa Katica Pečavar. Odabrane fotografije možete pogledati ovdje: 20 godina hrvatske nastave u Njemačkoj

Comments