Obavijesti‎ > ‎

„Internationales Kinderfest“, Liederhalle Stuttgart

objavio 27. tra 2013. 00:57 hrvatska nastava Stuttgart
Ń

Učenice nastavnih mjesta Nuertingen, Wernau i Reutlingen zajedno sa svojom učiteljicom nastupile su i dostojno predstavile Hrvatsku nastavu na subotnjem događanju pod nazivom „Internationales Kinderfest“ u Liederhalle u Stuttgartu.

Na poziv organizatora – turskog Generalnog konzulata u Stuttgartu, Grada Stuttgarta i Udruge turskih roditeljskih vijeća Stuttgart, odazvalo se ukupno osam nacija koje žive, uče, rade i djeluju na području Stuttgarta.

Događanje u Liederhalle, čija je dvorana Silchersaal bila popunjena do posljednjeg mjesta,neslužbeno su otvorili glavni protagonisti – djeca predstavnici pojedinih zemalja od kojih je svako dijete na svojem materinjem jeziku publici poželjelo dobrodošlicu. Službeni dio događanja otvorili su turski generalni konzul  u Stuttgartu Mustafa Türker Arl i gradonačelnik Stuttgarta, Werner Wölfle. Turski generalni konzul naglasio je kako su kultura, jezik i tradicija dio identiteta svakoga pojedinca i naroda, istovremeno se zahvalivši svima koji su se odazvali na tradicionalni „23.Nisan“.

U svome pozdravnom govoru  gradonačelnik Wölfle, inspiriran i potaknut početnim pozdravima djece na svojim materinjim jezicima, posebno je pozdravio  skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju, što je bilo popraćeno spontanim pljeskom svih nazočnih Hrvata u dvorani. Zahvaljujući našim vrijednim i hrabrim učenicama i njihovoj učiteljici Martini Bočkaj, u subotu se u Liederhalle čula i hrvatska riječ u svojoj, možda i najljepšoj, pjevanoj varijanti.

Fotografije možete pogledati ovdje:  „Internationales Kinderfest“, Liederhalle Stuttgart

Comments